ForumBahane ForumBahane.Net
Gelişmiş Arama

Kayıt ForumBahane Albümler Mesajlar Gruplar Chat Yönetim Radyo Twitter Facebook
 


Alt 20-Mart-2012, 19:14   #1 (permalink)
Administrator
EmRe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
EmRe'e Özel Mesaj Gönder    EmRe'i Arkadaş Ekle    EmRe'a Email Gönder    EmRe'in Albümü
Üye Tarihi: Kasım-2010
Nerden: 43,5
Mesajlar: 6,489
Konular: 2515
İlişki Durumu: Var
Burç: Aslan Burcu
Cinsiyet:
Takım: Galatasaray
Bölge: Kütahya Şubesi
Ruh Hali:
Seviye: 56 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 692 / 1385
Güç: 2163 / 13945
Deneyim: 40%

Mentioned: 2402 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart Yoğurt nasıl elde edilir?


Yoğurt nasıl elde edilir?
Yoğurt nasıl elde edilir?

Yoğurt: Kaynatılmış ya da pastörize edilmiş süt 40- 50
0
C’ye kadar soğutulur.
İçine (1 litre süte )1 çorba kaşığı yoğurt, sütle karıştırılarak ilave edilir. Üzeri
örtülüp, soğuması engellenir. Mayalanan yoğurt buzdolabında 2-3 saat bekletilir
ve sertleşmesi sağlanır. Laktobasillius bulgaricous adlı kültür bakterisi sütün
şekerini kullanarak laktik asit meydana getirir ve mayalanmayı sağlar.
Bay EmRe isimli Üye şuanda  online konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14-Şubat-2013, 00:31   #2 (permalink)
Süper Üye
Mephistophelés - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Mephistophelés'e Özel Mesaj Gönder    Mephistophelés'i Arkadaş Ekle    Mephistophelés'a Email Gönder    Mephistophelés'in Albümü
Üye Tarihi: Eylül-2012
Nerden: Center of the Earth.
Mesajlar: 11,486
Konular: 1911
İlişki Durumu: Bekar
Burç: Koç Burcu
Cinsiyet:
Takım: Beşiktaş
Bölge: Yurtdışı
Ruh Hali:
Seviye: 67 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 2509 / 2509
Güç: 3828 / 7913
Deneyim: 93%

Mentioned: 683 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart


Bakterilerin büyük payı var bu işlemlerde,teşekkürler
BayMephistophelés isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-Kasım-2013, 21:38   #3 (permalink)
Mega Üye
Z3yn3P - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
Z3yn3P'e Özel Mesaj Gönder    Z3yn3P'i Arkadaş Ekle    Z3yn3P'a Email Gönder    Z3yn3P'in Albümü
Üye Tarihi: Nisan-2011
Nerden:
Mesajlar: 26,711
Konular: 18483
İlişki Durumu: Var
Burç: Oğlak Burcu
Cinsiyet:
Takım: Galatasaray
Bölge: Kütahya Şubesi
Ruh Hali:
Seviye: 87 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 3252 / 3252
Güç: 8903 / 19140
Deneyim: 74%

Mentioned: 1632 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart


Ev yapımı yoğurt için sütü kaynattıktan sonra ılımasını bekleyip bir miktar yoğurt ( yaklaşık 1 yemek kaşığı kadar ) ekleyip karıştırın. Üstünü sıkıca örtün 7-8 saat sonra buzdolabına koyun. Ertesi gün yoğurdunuzu afiyetle yiyebilirsiniz.
BayanZ3yn3P isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 26-Kasım-2013, 21:39   #4 (permalink)
''Sonsuza kadar''
ide@list - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
ide@list'e Özel Mesaj Gönder    ide@list'i Arkadaş Ekle    ide@list'a Email Gönder    ide@list'in Albümü
Üye Tarihi: Haziran-2011
Mesajlar: 2,419
Konular: 39
İlişki Durumu: Yok
Burç: Akrep Burcu
Cinsiyet:
Takım: Fenerbahçe
Bölge: D.Beyazıt Şubesi
Ruh Hali:
Seviye: 39 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 193 / 968
Güç: 806 / 8083
Deneyim: 73%

Mentioned: 698 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
Standart


İlk yoğur nasıl içat olundu acaba...
Bayide@list isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Konuyu Paylaş

Etiketler
edilir, elde, nasil, yogurt


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 
Seçenekler


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 07:23.
Forum Yazılımı ve Sürümü Site Bilgileri

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2010 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Kuruluş Tarihi : 05.10.2010
Hazırlayan & Tasarlayan :
ForumBahane

 
  
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap