ForumBahane ForumBahane.Net
Gelişmiş Arama

Kayıt ForumBahane Albümler Mesajlar Gruplar Chat Yönetim Radyo Twitter Facebook
 


Alt 20-Eylül-2011, 15:26   #1 (permalink)
Emektar
TıLsıM - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
TıLsıM'e Özel Mesaj Gönder    TıLsıM'i Arkadaş Ekle    TıLsıM'a Email Gönder    TıLsıM'in Albümü
Üye Tarihi: Haziran-2011
Mesajlar: 27,032
Konular: 7439
İlişki Durumu: Var
Burç: İkizler Burcu
Cinsiyet:
Takım: Fenerbahçe
Bölge: Ankara Şubesi
Ruh Hali:
Seviye: 88 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Aktiflik: 3264 / 3264
Güç: 9010 / 18112
Deneyim: 4%

Mentioned: 1531 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
2 Gif Düdüklüde Kelle Paça Nasıl Pişirilir


Düdüklüde Kelle Paça Nasıl Pişirilir
paça nasıl pişirilir - düdüklüde işkembeli paça - düdüklüde sakatat tarifi


Malzemeler:

* 1 adet koyun yada kuzu başı
* 4 adet ayak
* İsteğe bağlı yağlı koyun eti (boyun)
* işkembe
* 4 baş sarmısak
* sıvı yağ
* isteğe bağlı kırmızı biber, tuz, limon, karabiber.

Yapılışı:

Baş ve ayakların kılları ateşte ütülür ve temizlenir veya kelle ve bacakları yüzebilirsiniz daha kolay olması için. Temizlenen kelle ve ayaklar düdüklüde pişirilir. Ardından temizlenen işkembe de ayrı bir tencerede ya da daha çabuk pişmesi için yine düdüklüde pişirebilirsiniz.İşkembe pişene kadar pişirilen ayak ve kelledeki etler kemikten ayrılır.

Pişen işkembede ufak ufak doğranır. Tencereye etler ve doğranan işkembe konur. Pişirilen baş ve ayakların suyundan ilave edilerek 10-15 dakika kaynatılır. Tavaya biraz sıvı yağ, bir yemek kaşığı biber salçası konarak kavrulur. Salçayı yakmadan dövülmüş sarımsak, nane, kırmızı pul biber ekleyin.

Bir iki defa karıştırarak ateşten alın. Tencerede kaynamakta olan kelle paçamıza sosumuz eklenir. Tuz oranı ayarlanır. Nar ekşisi de katılarak 5 dakika pişirilir. Nar ekşisi yoksa limonda kullanabilirsiniz. Ama nar ekşisi ayrı bir lezzet veriyor kelle paçamıza.

alıntı
BayanTıLsıM isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Yeni Konu aç Cevapla

Konuyu Paylaş

Etiketler
duduklude, kelle, nasil, paça, pisirilir


Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir)
 
Seçenekler


Tüm Zamanlar GMT +2 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 06:11.
Forum Yazılımı ve Sürümü Site Bilgileri

Powered by vBulletin® Version
Copyright ©2010 - 2011, Jelsoft Enterprises Ltd.
Content Relevant URLs by vBSEO 3.6.0
Kuruluş Tarihi : 05.10.2010
Hazırlayan & Tasarlayan :
ForumBahane

 
  
5651 sayılı yasaya göre forumumuzdaki mesajlardan doğabilecek her türlü sorumluluk yazan kullanıcılara aittir.
Adresine mail atıldığı taktirde, ilgili konu en geç 48 saat içerisinde kaldırılacaktır.
Forum Forumlar Forum Sitesi Etiket Sitemap